Menu

Manüel Araçlarda Aktarma Farkı

Manüel şanzımanlı araçlarda motor gücünü tekerleklere aktarma yaparken debriyaja ihtiyaç vardır ama bu olay otomatik şanzımanlarda tork dönüşümü yapan yağ içerikli bir sistem aracılığıyla halledilir. Yarı otomatik şanzımanlı araçlarda ise vites değişimi debriyaj olmadan manuel olarak yapılabilmektedir, bu araçlarda ise kavrama elektronik veya vakum sistemi ile kontrol edilmektedir.

Otomobilinizin her parçası gibi Otomatik şanzımanda bakıma gereksinim duyar. Aracın ve şanzımanın tipine göre yapılması gereken bakım süreleri aracın el kitabında bulunabilir. Genel olarak uygulanan bakım her 40.000 kilometrede yada 2 yılda bir şanzıman yağının ve filtresinin değiştirilmesidir.

Özellikle römork bağlı, hızlı duruş kalkış yapan, dağ bayır inip çıkan sürücüler şanzıman yağının kontrolünü aksatmamalıdırlar.  Şanzıman yağı değişimi aslında kendinizin bile yapabileceği, çok fazla teknik bilgi ve ustalık gerektirmeyen bir işlemdir, eğer aracınızla ilgilenmeyi seviyorsanız yağ değişimi sırasında eğlenebileceğinizi bile söylemek mümkün. Bunun için yapmanız gereken aracınızın bakımını yapan şanzıman servisindeki ustadan bu işin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak görmeniz.


logo

HAKKIMIZDA

Direksiyon geliştirme merkezi trafiğe aracını iyi tanıyan, aracına ve kullandığı yollara göre hareket eden duyarlı ne yaptığını bilerek yapan, profesyonel davranan, trafik kurallarına yüzde yüz uyan, çevreye saygılı, bilinçli, öngörüsü yüksek ve örnek alınacak davranışlar sergileyen sürücü adaylarını yetiştirmek hedefleri doğrultusunda yapmayı görev edinmiş kurumsal firmadır.

GÜVENLİ BİR SÜRÜŞ İÇİN BİZİ TERCİH EDİN!!!

HARİTA

ETİKETLER

  • Direksiyon Eğitimi
  • Direksiyon Kursu
  • Direksiyon Geliştirme Merkezi
  • özel direksiyon dersi
  • Direksiyon Eğitimi İzle
  • Ehliyet Direksiyon Dersi
  • Direksiyon Dersi Video